Merensuojelu ja -hoito

Kirkasta uimavetta Hietsussa.jpg

Kuva: Pirjo Ferin-Westerholm, YHA-kuvapankki

Merensuojelun ja -hoidon tavoitteena on meriympäristön vähintään hyvä tila. Sivuilta saa tietoa merenhoidon suunnittelusta.

Merensuojelua ja -hoitoa ohjaavat kansalliset ohjelmat ja strategiat sekä lainsäädäntö, jotka esitellään ympäristöministeriön verkkopalvelussa. Sieltä löytyy tietoa myös mertensuojelun kansainvälisestä yhteistyöstä.

Vesistöt kuntoon -kärkihanke etenee: vesistöjen ja Itämeren hyvä tila tavoitteeksi 3.12.2015
Vesistöjen ja Itämeren tilan parantaminen vaatii tekoja, rahaa ja pitkäjänteisyyttä – ja hyvää suunnittelua. Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt, vuoteen 2021 ulottuvat vesienhoitosuunnitelmat ja merenhoitosuunnitelman toimenpideohjelman. Ne toteuttavat hallituksen Kiertotalouden läpimurto, vesistöt kuntoon -kärkihanketta, joka luo suuntaviivat vesistöjen ja Itämeren hyvän tilan saavuttamiselle.
Lue lisää
Meren- ja vesienhoitosuunnitelmat herättivät kiinnostusta, palautetta käydään parhaillaan läpi 30.4.2015
Maaliskuun lopussa päättynyt vesien- ja merenhoidon valtakunnallinen kuuleminen tuotti paljon palautetta. Kuulemisten aikana jokaisella oli mahdollisuus kertoa mielipiteensä meren- ja vesienhoitosuunnitelmista sekä tulvariskien ehkäisystä. Tavoitteena oli kerätä niin kansalaisten kuin yhteisöjen ja yritystenkin näkemyksiä siitä, miten sekä vesien että meren tilaa voitaisiin parantaa. Palautetta pyydettiin suunnitelluista toimista ja niiden riittävyydestä.
Lue lisää
Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen: Hyvinvoiva Itämeri saavutetaan yhdessä tekemällä 2.3.2015
”Itämeren rehevöitymiskierteen purkamisessa on otettu isoja askelia. Paljon on kuitenkin vielä tekemistä. Suomen merialueen tila ei kaikilta osin ole hyvä. Merenhoidon suunnittelu kiinnittää huomiomme myös uusiin asioihin, kuten roskaantumiseen. Merenhoidon toimenpideohjelma on kutsu yhteistyöhön, sillä hyvinvoiva Itämeri saavutetaan yhdessä tekemällä”, sanoi tänään merenhoitoa käsitelleessä seminaarissa puhunut ministeri Grahn-Laasonen.
Lue lisää

Uutiset

RSS
  • Alusten jätehuolto toimii – satamissa toivomisen varaa 16.12.2014
    Alusten jätehuoltoasiat näyttävät olevan melko hyvässä kunnossa ja toimivan direktiivin puitteissa kohtuullisesti, selviää Trafin ja ympäristöministeriön uudesta selvityksestä, jota on mahdollista käyttää myös lainsäädännön kehittämisen tukena.
Lisää uutisia

Tiedotteet

RSS
Lisää tiedotteita
Julkaistu 27.10.2014 klo 8.50, päivitetty 7.4.2015 klo 12.22