Sivusto ikääntyneiden asumisesta

 
 
nainen parvekkeella
© Janne Ulvinen, YHA-kuvapankki

Ikääntyneiden asumisen sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille.

Tästä on kyse: Suomalaiset haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja laadukkaasti. Vanhenemisen myötä asumisen tarpeet voivat kuitenkin muuttua.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 toimenpiteet sisältävät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä.

Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjamateriaalit herättelevät kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman koordinaatiosta vastaa ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistuu laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjestöt, yritykset).

 

Ajankohtaista RSS

Tervetuloa "Kunnat ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä" -seminaariin 27.9.2017, Helsinki

18.8.2017
Tervetuloa Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 järjestämään "Kunnat ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä" -seminariin 27.9.2017 Helsingissä. Seminaari lähetetään myös suorana nettilähetyksenä. Seminaariin mahtuu enintään 200 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Puheenvuorossa yliarkkitehti Niina Kilpelä: Hyvin suunniteltua esteettömyyttä ei huomaa

4.7.2017
Ympäristöministeriön yliarkkitehti Niina Kilpelä kertoo valtioneuvoston toukokuussa hyväksymästä uudesta esteettömyysasetuksesta. Asetus sisältää velvoitteen rakennetun ympäristön esteettömyyteen. Yhteisillä pelisäännöillä pyritään rakentamaan kaikille kansalaisille turvallista ja toimivaa ympäristöä. Määräykset linjaavat esteettömyyden vähimmäisedellytykset uudisrakentamiselle ja asetusta sovelletaan myös luvanvaraisessa korjausrakentamisessa.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 17.5.2017 klo 13.16