Sivusto ikääntyneiden asumisesta

 
 
nainen parvekkeella
© Janne Ulvinen, YHA-kuvapankki

Ikääntyneiden asumisen sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille.

Tästä on kyse: Suomalaiset haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja laadukkaasti. Vanhenemisen myötä asumisen tarpeet voivat kuitenkin muuttua.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 toimenpiteet sisältävät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä.

Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjamateriaalit herättelevät kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman koordinaatiosta vastaa ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistuu laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjestöt, yritykset).

 

Ajankohtaista RSS

ARA päätti investointiavustusvarauksista erityisryhmien asuntojen rakentamiseen tai korjaamiseen

14.2.2018
ARA on tehnyt avustusvaraukset erityisryhmien vuokra-asunnon rakentamiseen tai peruskorjaamiseen. Avustusten painopiste on ikääntyneiden asunnoissa, jotka saivat 2/3 avustuksista. Ikääntyneiden hankkeissa painopiste oli viime vuoden tapaan seniori- ja tukiasumisessa.ARA siirtyy 1.2.2018 alkaen kaikissa erityisryhmähankkeissa jatkuvan haun menettelyyn.

Hervanta esimerkkinä kunnille ikäystävällisen asuinalueen kehittämisessä

24.1.2018
Ikääntymisen aiheuttamat muutokset toimintakyvyssä edellyttävät asuinympäristöjen muokkaamista ikäystävällisemmiksi. Tuoreet kokemukset Tampereen Hervannassa toteutetusta kehittämishankkeesta kertovat, että tähän löytyy monia keinoja eri toimijoiden välisen yhteistyön kautta.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 6.9.2017 klo 13.26