Sivusto ikääntyneiden asumisesta

 
 
Nainen parvekkeella
© Kuva: YHA-kuvapankki


Tervetuloa Ikääntyneiden asumisen -verkkosivustolle!


Ikääntyneiden asuminen -sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille. Verkkosivusto on kehitetty Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 aikana ja se palvelee ohjelman päättymisen jälkeenkin.

Vuosina 2013-2017 toteutetun Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman  toimenpiteet sisälsivät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä. Kehittämisohjelman koordinaatiosta vastasi ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistui laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjsteöt, yritykset).

 Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjan materiaalit herättelevät ohjelman päättymisen jälkeenkin kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

 

Lisätietoa

  • Asuntoneuvos Raija Hynynen, ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto, Lähiympäristö ja asuminen -yksikkö, puh. 029 525 0093, s-posti: etunimi.sukunimi@ym.fi
  • Erityisasiantuntija Sari Hosionaho, ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto, Lähiympäristö ja asuminen -yksikkö, puh. 029 525 0353,  s-posti: etunimi.sukunimi@ym.fi

 

Ajankohtaista RSS

Uusi opas auttaa huomioimaan ikääntyneiden tarpeet asumisen ja asuinalueiden kehittämisessä

27.9.2018
Väestön ikääntyessä tarve kehittää asuinalueiden muisti- ja ikäystävällisyyttä kasvaa. Ympäristöministeriön ”Muisti- ja ikäystävällinen asuminen ja asuinympäristö” -opas tarjoaa ensimmäistä kertaa maassamme kokonaisvaltaisen tarkastelumallin ikääntyneen väestön tarpeiden huomioimiseen asuinympäristöissä.

Ikäystävällinen asuinalue -seminaarin 27.9.2018 esitysaineistot julkaistu

14.9.2018
Ympäristöministeriö, MAL-verkosto ja Ikäinstituutti järjestivät Ikäystävällinen asuinalue -kutsuseminaarin 27.9.2018 Helsingissä. Seminaarin esitysaineistot ja videotallenne on nyt julkaistu.
.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 17.4.2018 klo 12.07