Sivusto ikääntyneiden asumisesta

 
 
nainen parvekkeella
© Janne Ulvinen, YHA-kuvapankki

Ikääntyneiden asumisen sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille.

Tästä on kyse: Suomalaiset haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja laadukkaasti. Vanhenemisen myötä asumisen tarpeet voivat kuitenkin muuttua.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 toimenpiteet sisältävät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä.

Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjamateriaalit herättelevät kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman koordinaatiosta vastaa ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistuu laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjestöt, yritykset).

 

Ajankohtaista RSS

Puheenvuorossa Tarja Parviainen: Senioripiha tuo iloa ikääntyneen arkeen

22.6.2016
"Meillä on elämänmakuista elämää – ihan kaikille Senioripihan asukkaille ja joensuulaisille ikäihmisille" kertoo palveluohjaaja Tarja Parviainen Puheenvuoroja -palstan haastattelussa. Joensuuhun on valmistunut Senioripiha hyvinvointikeskus, jonka toiminta koostuu monimuotoisesta ikäihmisten asumisesta sekä kaikille joensuulaisille ikäihmisille suunnatusta yhteisestä toiminnasta. Toiminnan lähtökohtana ovat alusta saakka olleet ikäihmisten omat toiveet ja tarpeet.

Erityisryhmien investointiavustusten hakuaika menossa

21.6.2016
ARA myöntää erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi avustuksia, joilla lisätään asumiskustannuksiltaan kohtuullisten ja käyttötarkoitukseensa soveltuvien vuokra-asuntojen tarjontaa.
Hakuaika vuoden 2017 avustuksiin päättyy 2.11.2016.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 16.12.2015 klo 9.33