ahven
© Riku Lumiaro

Uusinta tietoa vesistökunnostuksesta

Suomessa on tuhansia vesistöjä, jotka vaativat kunnostusta mm. luonto- ja maisema-arvojen, matkailun, virkistyskäytön, talousveden saannin ja kalastuksen turvaamiseksi. Lue lisää uusimmasta vesistökunnostusverkoston uutiskirjeestä.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Rahoitus

Rahat pintaan! Tietoa vesistöjen kunnostuksen rahoituksesta koottu uudelle sivustolle

Rahatpintaan.fi-sivusto on tarkoitettu työkaluksi kaikille, joilla on ajatus, tarve tai suunnitelma vesistöjen kunnostamiseen ja ylläpitoon. Julkista rahoitusta on saatavilla monenlaisiin paikallisiin ja kansallisiin hankkeisiin, mutta tieto on tähän asti ollut hajallaan. Sivuille on ensimmäistä kertaa koottu perustiedot yli kahdestakymmenestä rahoituslähteestä. Lue lisää

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Århusin sopimuksen viides toimeenpanoraportti valmis

24.5.2017
Ympäristöministeriö on tehnyt tilannekatsauksen Århusin sopimuksen täytäntöönpanoon edellisen, vuodenvaihteessa 2013–2014 tehdyn raportin pohjalta. Århusin sopimus on tiedonsaantia, kansalaisten osallistumisoikeutta sekä muutoksenhaku- ja vireillepano-oikeutta ympäristöasioissa koskeva yleissopimus.
Lisää ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Ounasjoki

Iijoen vesistön kevättulva suurimmillaan viikonloppuna

24.5.2017
Iijoen vesistössä kevättulva on huipussaan tulevana viikonloppuna 26.-28.5. Myös Lapin jokien virtaamat ovat kasvaneet merkittävästi. Lapissa ensimmäinen tulvahuippu osuu tulevaan viikonloppuun ja toinen kesäkuun ensimmäisille viikoille.
Lisää ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

Osuuskunta olisi uusi vaihtoehto omistus- ja vuokra-asumiselle

16.5.2017
Asunto-osuuskunnista on hyviä esimerkkejä monista Euroopan maista. Malli toisi Suomeen uuden vaihtoehdon omistus- ja vuokra-asumisen rinnalle.
Lisää ajankohtaisia

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Kainuussa ja Lapissa vedenkorkeudet nousussa (Tulvakeskus 24.5. klo 9:10) Lue lisää

Jokien vesitilanne

Jokien vesitilanne ja ennuste
Kartta kuvaa parhaiten vähäjärvisten vesistöjen tilannetta.

Jokien vesitilanne

Vesitilannekatsaus

Pallastunturi vesikatsaus
Vesitilanne huhtikuun lopussa 2017: Pohjois-Suomessa edelleen paljon lunta – tulvista ennustetaan keskimääräistä suurempia 5.5.2017
Kylmä sää yöpakkasineen jarrutti huhtikuun jälkipuoliskolla pohjoisessa lumien sulamista. Kun huhtikuun viimeisen viikon aikana satoi vielä lisää lunta, oli kuukauden vaihtuessa lunta pohjoisessa paljon. Erityisesti Iijoen ja Lapin tulvista ennustetaan myöhäisen sulamiskauden vuoksi keskimääräistä suurempia.
Lue lisää

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Ympäristön tila Suomessa 2017

Ympäristön tila Suomessa 2017 -tietopaketeista ensimmäinen käsittelee vesistöjen tilaa ja tulevaisuutta.

Ympäristö-lehti

Ympäristö_2_2017_125px

Hinku-kuntien ilmastopäästöt kutistuvat

Hinku-verkoston kuntien ilmastopäästöt ovat komeasti laskevalla uralla. Uusi Ympäristö-lehti kertoo myös kalankasvatuksen uusista menetelmistä, ja siitä, miksi energiahukkaa kannattaa jahdata. Lisää Ympäristö 2/2017

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat Vesi-osiossa ma–pe klo 13–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.