Katariinan meripuisto, Kotka. Kuva: Tapio Heikkilä, ympäristöministeriö
Katariinan meripuisto. © Tapio Heikkilä, ympäristöministeriö

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on Suomen paras maisemahanke 2018

Tiedote 19.10.2018 Ympäristöministeriö
Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on palkittu Suomen parhaana maisemahankkeena 2018. Kyseessä on upea yhdistelmä Kotkan puistoja, vesistöjä ja arkkitehtuurin parhaita paloja. Palkinnon luovutti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen Helsingissä. Lue lisää maisemahankkeesta

Muovitiekartta Suomelle

Vähennä, vältä, kierrätä ja korvaa – muovitiekartta Suomelle

Tiedote 16.10.2018 Ympäristöministeriö
Suomelle muovitiekarttaa laatinut yhteistyöryhmä luovutti työnsä tulokset ministeri Tiilikaiselle. Muovitiekartta on ensiaskel kohti uutta, kestävää muovitaloutta. Siihen on koottu yli sadan ehdotuksen joukosta joukko keskeisiä toimia muovien aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Lue lisää muovitiekartasta

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Lisätalousarvioesityksessä rahaa metsien suojeluun ja kiertotalouden edistämiseen

23.10.2018
Hallitus päätti Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelmalle (METSO) 3 miljoonaa euron lisäyksestä suojelualueiden hankintaan. Lisäksi toisessa lisätalousarvioesityksessä vuodelle 2018 esitetään Metsähallituksen Luontopalveluille 2,45 miljoonaa euroa digitaalisten palveluiden kehittämiseen sekä asiakaspalvelun parantamiseen ja kansallispuistojen korjausvelan vähentämiseen.
Lisää ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Lumileinikki

Lumipeitteen muutokset uhkaavat arktisen luonnon monimuotoisuutta

23.10.2018
Monet tuntureiden kasvilajit ovat riippuvaisia myöhään sulavista kinoksista. Lumi tarjoaa suojaa talven kovilta pakkasilta, mutta se myös rajoittaa kasvukauden pituutta estäen eteläisempien lajien leviämisen. Siksi lumipeitteen väheneminen voi olla arktisille lajeille jopa suurempi uhka kuin lämpötilan nousu.
Lisää ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

Puolitetaan asunnottomien määrä vuoteen 2022-mennessä!

16.10.2018
Kymmenen vuoden pitkäjänteinen työ asunnottomuuden kitkemiseksi on tuottanut tuloksia. Pitkäaikaisasunnottomuus on vähentynyt 45 % ja Suomi on ainoa EU-maa, jossa asunnottomuus yhä laskee. 16.10 järjestettävässä asunnottomuustyön juhlaseminaarissa ammennetaan historiasta keinoja asunnottomuuden kitkemiseksi Suomesta.
Lisää ajankohtaisia

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Sateet kasvattavat virtaamia länsi- ja lounaisrannikolla (Tulvakeskus 23.10.)
Pohjavedet alhaalla maan länsi- ja keskiosassa (1.10.)
Lue lisää

Pohjaveden korkeus

Pohjaveden korkeus

Pohjaveden korkeus

Kysyttyä nyt

Ruoppaus Kuva Sami Moilanen
© Kuva: Sami Moilanen

Harkitsetko ruoppausta?

Ruoppaus vaatii hyvää etukäteissuunnittelua, jotta mahdollisilta ympäristöhaitoilta ja naapuririidoilta vältytään. Ohjeita ja vinkkejä löydät Rannan ruoppaus -sivulta.

Vesitilannekatsaus

Järvimaisema syksyllä.
Vesitilanne syyskuun lopussa 2018: Pohjavedet edelleen laskussa maan etelä-, lounais- ja keskiosassa, sateet nostivat vedenkorkeuksia ja virtaamia erityisesti pohjoisessa 2.10.2018
Pohjavesien sekä jokien ja järvien pinnat ovat monin paikoin hyvin alhaalla maan etelä-, lounais- ja keskiosissa. Pohjavesien pinnat laskevat edelleen. Syyskuun sateet nostivat vedenkorkeudet ja virtaamat Pohjois-Suomessa paikoin tavanomaista korkeammalle.
Lue lisää
Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi
ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.